تیشکبایگانی‌های غذا ها و فرآورده های بومی | تیشک

دسته: غذا ها و فرآورده های بومی

کردستان در خطه ی کوهستانی قرار گرفته و بهمین دلیل مردمان این استان گرایش زیادی به مصرف سبزیجات معطر کوهی دارند. الگوی غذاهای کردی بسیار ساده و مبتنی بر مواد در دسترس و طبیعی است. در خانه بوم گردی تیشک نیز از مواد ارگانیک منطقه که از باغات و کوهها به دست می آید استفاده می شود.
در خانه بوم گردی بنا به فصل وعده های غذایی محلی بدون گوشت، با گوشت و گیاهی سرو می شود.

🥘  غذاها:

  • دوخوای کشک (کشک، بلغور، نخود، نعناع)
  • دوخوای دوغ (دوغ، بلغور، نخود، برگ چغندر)
  • دویینه (ترخینه و نعناع)
  • دلمه
  • کوفته
  • هالاو (نخود، سبزی، غوره، بلغور یا برنج، گوشت / بدون گوشت هم پخت میشود)
  • آش نیسک و بروش (عدس، بلغور، گوشت / بدون گوشت هم پخت میشود)
  • پیاز آو ترشه (قیسی، گردو، حبوبات)
  • آش دانه کولانه (عدس، بلغور، لوبیا، نخود)
  • قیمه که ورگ (گوشت چرخ کرده، تره)
  • یکاوه (برنج، گوشت، کشمش یا خرما)
  • خورش ریواس (گوشت، ریواس، نعناع، جعفری، رب گوجه فرنگی)
  • رشته پلو با خورش قیسی
  • آبگوشت
  • خورش قرمه سبزی
  • خورش قیمه

🍞  نان های محلی:

  • کلانه
  • نان ورقه ای هوامی
  • کولیره مه ژگه
  • شلکینه
  • کولیره

🍵  نوشیدنی ها:
چای های گیاهی منطقه یا دمنوش ( به ، آویشن، پونه و غیره) ، دوغ

🍳  وعده صبحانه:
در تیشک صبحانه شامل عسل و کره محلی، شیره توت و انگور، تخم مرغ، ماست، سیب زمینی آب پز، املت و ارده است.

🛎️  پذیرایی شامل:
میوه های فصلی، توت و کشمش، گردو، شیرینی محلی کردستان

هیچ چیز یافت نشد

به نظر می رسد مورد مد نظر شما را نمی توان یافت. ممکن است با جستجو به نتیجه برسید.